Over KC De Kring

Wij zijn een kindcentrum waarin iedereen zich welkom voelt en gezien wordt.

Waar we voor staan

In ons kindcentrum leren kinderen belangrijke kennis en vaardigheden. We bieden een boeiend, uitdagend en persoonlijk aanbod binnen een veilige en prettige omgeving.

We werken samen met anderen binnen en buiten het kindcentrum. We bieden kansen en mogelijkheden om onderzoekend, betekenisvol en ontdekkend te leren van en met elkaar en creëren een democratische mini-maatschappij, waarbij we ervaringen opdoen en onze talenten en interesses ontdekken en ontwikkelen.

Wat wij als doel hebben ...

Kindcentrum De Kring is de plek waar we ontmoeten en ruimte krijgen en nemen om te onderzoeken. We bieden een omgeving waarin je nieuwsgierig, verwonderd en geïnspireerd raakt. Iedereen neemt verantwoordelijkheid, is zelfstandig en zelfredzaam om ‘fearless’ zijn plek in de samenleving als wereldburger in te kunnen nemen. Nu en in de toekomst.

Dalton

De Kring is een Daltonschool. Dat betekent dat we onze onderwijsvisie koppelen aan de 5 kernwaarden die het Daltononderwijs kenmerkt: effectiviteit en doelmatigheid, reflectie, zelfstandigheid, samenwerking en vrijheid in gebondenheid. Onze leerlingen zijn zich bewust van de basiswaarden omtrent: ik, ik en de ander, ik en mijn omgeving. Onze school is een leefomgeving waar plek is voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

We hebben een intensieve samenwerking met onze kindpartner “BieNeeke” en stemmen onze inhouden met elkaar af (methodiek Speelplezier). Daarnaast besteden wij actief aandacht aan sociaal, gezond en redzaam gedrag: beweging, voeding, mediawijsheid en seksualiteit. We werken daarbij samen met organisaties als GGD, NJOY en RiskCare.

Het waardecontract

In ons kindcentrum kun je zijn wie je bent. Je kent jezelf en leert jezelf steeds beter kennen. Ruimte krijgen en ruimte nemen om talenten te ontwikkelen is helemaal ons ding.

Door kennis, vaardigheden en attitudes te ontwikkelen, groei je als persoon en ben je blij met wie je bent. Je hebt vertrouwen in je eigen kunnen en bent nieuwsgierig. Een probleem onderzoeken en werken aan oplossingen doe je graag. Daarnaast deel je graag je ideeën met anderen en gaat in gesprek. Waar nodig stel je je plannen bij en werk je samen met je omgeving. Je houdt rekening met de ander, je doet mee met anderen en anderen met jou. We hebben samen plezier! Waar dat kan, bepaal je zelf wat je wil leren en wat je gaat doen; zo leer je steeds meer verantwoordelijk te zijn voor je eigen ontwikkeling.

Je leert plannen en draagt zorg voor je taken. Waar je hulp nodig hebt vraag je het. Je zorgt goed voor jezelf, voor de ander en voor onze omgeving. Je denkt na over wat je doet, blikt terug en vraagt feedback. Je viert je successen en leert van de ander en de ander van jou.

Praktische info

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Spreekt het kindcentrum je aan en wil je je kind aanmelden, vul dan vlug het formulier in.

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.

Contact Form - Inschrijven